2013. május 24., péntek

Kerti parti erkélyen?


Tanulsz, vendéget vársz?

Kerti parti távol áll tőled?

Itt a megoldás ---- a sütőben sült sovány és finom sertés karaj! Íme:



Só, majoranna, őrölt bors és 4-5 gerezd tisztított fokhagyma szükséges hozzá, hogy zsiradékon megsüssed az egyben hagyott sertés karajt.

1,5 kg-os darabhoz öntsél 0,5 dl vizet és a megmosott, hártyáitól levágott húst tegyed a zsírral (olajjal) jól kikent tepsibe. Sózzad minden oldalát és szórjad meg majorannával, esetleg őrölt borssal, ha szereted,  tegyél mellé fokhagymát. Fedjed le alufóliával. Tedd a sütőbe és 200 Celsius fokon egy óra hosszat süssed.
Majd vegyed le a fóliát, fordítsad meg a húst (ami eddig alul volt, most felül legyen). Takarjad le és kb. 45 percig ismét süssed.
Ez idő elteltével vegyed le a fóliát és 4-5 evőkanál tejjel locsoljad meg és már fólia takarás nélkül süssed szép mosolygós pirosra.

Egy darabban sült karaj, saját készítésű, saját fotó


Párolt rizzsel vagy burgonyapürével és savanyúsággal vagy
párolt zöldséggel tálalod, az is kitűnő.

Előre elkészíthető és a kertben langyosan vagy  hidegen (erkélyen is!) fogyasztható akár körítés nélkül is friss barna kenyérrel!

Jó piknikezést kíván:
Zsuzsanna



  






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése