2012. június 26., kedd

A munkánk öröme

"Felelős vagyok munkámért!" 

- ez lebegjen szemed előtt. A gyermeket megszidják, ha nem teszi el holmiját, nem mos étkezés előtt kezet, stb. Így a felnőttet, a dolgozót  is érheti dorgálás hanyagul végzett munkája miatt.
Igyekezz feladataid precízen, igyekezettel, legjobb tudásod szerint elvégezni. Mindezt tedd a munka öröméért elsősorban, mert csak ha pénzért, ha csak teljen az idő, csak legyek már nyugdíjas alapon végzed és összecsapod feladatod, akkor neked is és másoknak is rosszabb.

Te sem szeretsz reklamálni, hogy pórul jártál, mert a flekk leesett a most sarkalt cipődről, széthasadt a varratott terítő, a megjavított porszívód ismét gyanúsan csörög-zörög.
Tudom, hogy van anyag hiba, előre nem látható körülmény a munka folyamatai között. Szándékosan viszont ne turbózzuk fel egymás idegeit rossz munkával - kérlek, Te se tedd!

Hatalmas boldogság, amikor azt mondják rád, vagy párodra, vagy gyerekedre, családod tagjára, szeretteidre, hogy ügyes szakember, szorgalmas diák, szolgálatkész eladónő, udvarias szomszéd, megbízható kolléga, segítőkész tanulótársönzetlen munkatárs

Fotók: Google képgaléria.

  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése