Meggyleves egyszerűen
munka után gyorsan elkészíthető és hét végére is ajánlom nyári melegben:
Hozzávalók 4 adagra számítva:Fél kg meggyet megmosol, kimagozod (természetesen a hibásat eldobod).
Majd 1 kis pohár tejfölt /175 gr./ beleteszel egy 2 literes fazékba és
rászórsz 2 evőkanálnyi lisztet. Alatta felkapcsolod a tűzhelyet.
Felöntöd 2 dl vízzel és elkevered.
Hozzáteszed a meggyet, azzal is kevered és
késhegynyi őrölt fahéjjal és
késhegynyi őrölt szegfűszeggel ízesíted,
2 evőkanál kristálycukrot szórsz hozzá, majd további
1 liter vízzel felengeded. Kb. 10 percig főzöd.
Nagyon szeretem az ilyen "visszafelé" módszerrel készített leveseket, mert nem szükséges külön tálat használni a habaráshoz, rántáshoz, hanem ezzel kezdem a fazékban. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése