2012. június 28., csütörtök

Meggyleves

Meggyleves egyszerűen

munka után gyorsan elkészíthető és hét végére is ajánlom nyári melegben:

Hozzávalók 4 adagra számítva:

Fél kg meggyet megmosol, kimagozod (természetesen a hibásat eldobod).
Majd 1 kis pohár tejfölt /175 gr./ beleteszel egy 2 literes fazékba és
rászórsz 2 evőkanálnyi lisztet. Alatta felkapcsolod a tűzhelyet.
Felöntöd 2 dl vízzel és elkevered. 
Hozzáteszed a meggyet, azzal is kevered és 
késhegynyi őrölt fahéjjal és
késhegynyi őrölt szegfűszeggel ízesíted, 
2 evőkanál kristálycukrot szórsz hozzá, majd további
1 liter vízzel felengeded. Kb. 10 percig főzöd.

Nagyon szeretem az ilyen "visszafelé" módszerrel készített leveseket, mert nem szükséges külön tálat használni a habaráshoz, rántáshoz, hanem ezzel kezdem a fazékban. :)

Jó étvágyat kívánok!


Ugye megfőzöd Te is, ha igen írjad meg, hogy sikerült.

látogass meg a http://05iroda.5mp.eu/web.php?a=05iroda  oldalon is vagy írj a 05iroda@gmail.com

e-mail címemre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése